Hlavní obsah

Toyota Corolla GR má mít 250 koní a motor z Yarisu

Japonská automobilka Toyota a její závodní tým Gazoo Racing chystají společně další ostrý vůz. Měl by jím být kompaktní hatchback Corolla, který bude mít údajně 250 koní. Motor má dostat od menšího sourozence Yarisu.

Foto: Toyota

Logo Gazoo Racing

Článek

Zcela nová Corolla GR má podle britského webu Auto Express dorazit na evropský trh až v roce 2023, ale už teď se objevují různé spekulace o tom, jak má automobil vypadat a co bude mít pod kapotou.

Toyota Supra dostala čtyřválec, řidičským nadšencům nabídne dvě důležité výhody

AutoMoto

Poslední zprávy říkají, že budoucí chlouba Gazoo Racing dostane motor ze současného modelu Yaris GR, tedy tříválcový benzín o objemu 1,6 litru s turbodmychadlem a kódovým označením G16E-GTS. Ten v Yarisu produkuje 268 koňských sil, což z něj dělá nejvýkonnější tříválec na světě.

Není zatím jasné, zda by Corolla mohla dostat stejný motor, ale podle Britů to je možné, byť z nějakého důvodu hovoří o podladění na zhruba 250 koní. Šestistupňová manuální převodovka by ale mohla zůstat. Základ Corolly, tedy platforma TNGA s víceprvkovým zavěšením zadních kol, je navíc pro hot hatch dobrý start.

Ostrý hatchback ze staré školy. Toyota představila Yaris GR

AutoMoto

Pokud by se tyto spekulace naplnily, Corolla GR by se zařadila mezi konkurenty Fordu Focus ST nebo Hyundaie i30 N, které se zaměřují na větší všestrannost než na vysoké výkony na okruhu např. ve srovnání s Renaultem Mégane R.S. Trophy.

Reklama

Související témata:

Související články

Toyota chystá nový Land Cruiser

Chystaná nová verze off-roadu Toyota Land Cruiser má být podle některých zdrojů už na cestě. Zajímavé však je, že se v souvislosti s obřím autem hovoří...

Výběr článků

Načítám