Hlavní obsah

Toyota bude pomáhat studentům v závodech RC autíček

Středoškoláci v Kalifornii získali nečekaného sponzora pro své aktivity. Toyota se rozhodla pomoct několika školám v organizování a také vývoji autíček pro RC závody. A ne ledajakých. Budou poháněna palivovými články.

Foto: RC devcar

RC auta

Článek

Projekt se jmenuje Hydrogen Horizon Automobile Challenge. Toyota začala spolupracovat s celkem dvaceti středními školami, kde se začíná podílet na výuce o alternativních obnovitelných zdrojích energie, jako jsou právě palivové články. Součástí bude i velká výzva pro studenty – Toyota zorganizuje a zasponzoruje i velké klání v RC modelech, poháněných miniaturními palivovými články. Samozřejmě že pomůže studentům s konstrukcí.

Toyota před nedávnem představila model Mirai, což je první skutečně sériový model poháněný palivovými články. Nyní se netají tím, že plánuje velké rozšíření vozidel s takovým pohonem.

Foto: Toyota

Toyota Mirai

K tomu však potřebuje lidi, kteří budou dané problematice rozumět. Nejde jen o konstruktéry, ale i o inženýry, kteří dokážou takový stroj postavit. Samozřejmě že je sežene mezi studenty. O takové spolupráci mezi školami a soukromým průmyslovým sektorem si bohužel české školy mohou nechat jen zdát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám