Hlavní obsah

Továrna Saabu zůstane zavřená ještě nejméně dva týdny

Továrna švédské automobilky Saab Automobile AB v Trollhättanu nebude vyrábět nejméně ještě další dva týdny. Firma stále jedná se svými dodavateli o zajištění dodávek.

Článek

Továrna byla zavřená téměř celý duben a květen, protože firma nemohla platit svým dodavatelům. Auta začala vyrábět znovu koncem května, avšak brzy musela výrobu opět zastavit kvůli nedostatku součástek.

"Nebudeme normálně vyrábět ve 25. a 26. týdnu (20. června až 3. července)," uvedla mluvčí Gunilla Gustavsová. "Stále jednáme se všemi dodavateli a musíme vše dostat ve stejnou dobu. Jako normální pracovní týdny jsou plánovány týdny 27. až 29. (4. až 24. července)," dodala.

V minulých týdnech se Saab dohodl na záchraně se dvěma čínskými automobilovými společnostmi, Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co a Pangda. Tyto dohody, které musí ještě schválit úřady v Číně a Evropě, by měly vyřešit finanční problémy firmy pro střední i dlouhé období. Krátkodobé financování však zůstává problémem, protože firma doufala v rychlý prodej svého závodu, kterým chtěla získat hotovost na obnovení výroby.

Majitelem Saabu je nizozemská společnost Spyker, která nedávno změnila svůj název na Swedish Automobile.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám