Hlavní obsah

Toto je nová Škoda Octavia, dostane zcela jiný interiér

Novinky, laz

Exkluzivní snímky jen částečně maskovaného prototypu ukazují podobu nové Škody Octavia. Centrální displej infotainmentu navíc naznačuje i konečnou podobu. Vůz se zvenčí i uvnitř výrazně inspiruje u scaly.

Foto: CarPix, koláž Novinky.cz

Nová octavia při zátěžových testech.

Článek

Nová Octavia letos na podzim završí extrémně plodný rok mladoboleslavské automobilky. Po kompletním představení a uvedení na trh scaly, kamiqu a zmodernizovaného superbu je na řadě právě čtvrtá generace octavie. Již před nedávnem se vůz podařilo natočit na hradecké dálnici, nyní máme i snímky dalšího prototypu včetně jeho přední části a především interiéru.

Prototyp OctavieVideo: Novinky

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Výraznou masku chladiče prototyp neschová.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Okenní linie bude ještě prodloužena, celkově by měla Octavia narůst do délky.

Testovací prototypy byly nachytány při klasických zátěžových testech v Alpách. Konkrétně jde o bílé kombi, které prozrazuje své křivky. Prototyp se pomocí samolepek snaží tvářit trošku jako superb.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Záď je zatím největší záhadou, ovšem počítejme s nápisem místo loga automobilky.

Jenže paradoxně ještě více o vnějším designu novinky napovídá interiér. Přesněji řečeno středový displej zábavně-informačního systému. Na něm je vidět animace auta, samozřejmě již bez maskování.

I díky tomu můžeme říci, že octavia půjde svým pojetím ve stopách menší scaly. Ať už co se velké masky a hranatých světlometů týká, nebo právě celkové architektury interiéru. Ten nabízí dva velké displeje a středové výdechy ventilace výrazně dole. Ostatně stejně jako u scaly a kamiqu, i když už ne identicky.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Na středovém displeji je vidět finální podoba auta.

Zaujme také podivný volič převodovky. Taková páčka by byla dnes moderní, ovšem není vyloučeno, že jde jen o specifickou výbavu předprodukčního prototypu.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Od současné Octavie se pojetí interiéru výrazně liší.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Zaujme zvláštní volič převodovky.

Spolu s octavií se letos dočkáme premiéry dvou přímých sourozenců, a sice Volkswagenu Golf a Seatu Leon. Tyto vozy budou v novém vydání postaveny na vylepšené modulární platformě. Samotná premiéra nemá své přesné datum, ovšem zcela jistě se stihne ještě před nástupem zimy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám