Hlavní obsah

Terénní Maserati má v Česku už desítky zákazníků

• Aktualizováno

Dlouhé čekání na nové SUV Maserati Levante nakonec je k něčemu dobré. Výroba začne zanedlouho a navíc první rok výroby už je prakticky vyprodaný. Jen v Česku jsou desítky objednávek na auto, které se ještě nezačalo oficiálně prodávat.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Maserati Levante

Článek

Italská značka Maserati začne na jaře v turínském závodě Mirafiori vyrábět svůj první sportovně-užitkový vůz pod názvem Levante. V den světové premiéry tohoto vozu na ženevském autosalonu to uvedli zástupci Maserati. První SUV budou určena primárně pro evropský trh, v České republice již dostal prodejce na nový model desítky objednávek.

„V tuto chvíli již evidujeme desítky objednávek na tento převratný model. Zdá se, že nové SUV oslovilo český trh nevídaným způsobem. Doufáme, že budeme moci uspokojit všechny zákazníky," uvedl ředitel marketingu společnosti Scuderia Praha David Kopal.

Podle Automotive News Europe je situace podobná po celé Evropě a výrobní kapacita závodu na tento rok už pravděpodobně bude vyčerpána. Cena vozu přitom není malá. V přepočtu bude stát 1,9 miliónu korun.

Foto: Maserati

Maserati Levante

Foto: Maserati

Maserati Levante

Levante rozšíří nabídku Maserati, která v současnosti obsahuje modely Quattroporte, Ghibli, GranTurismo a GranCabrio. Po technické stránce je Levante kombinací výkonného silničního sportovního vozu a typického off-roadu. Může se také pochlubit inteligentním řízením pohonu všech kol, elektronicky kontrolovanými tlumiči a osmistupňovou automatickou převodovkou speciálně kalibrovanou pro tento model.

V nabídce by se mělo objevit několik motorů. V současné době budou v nabídce dva benzínové šestiválce biturbo. Slabší z nich bude mít 261 kW a 500 Nm, s čímž na stovku zrychlí za 6,0 s a maximální rychlost je 251 km/h.

Silnější s 321 kW a 580 Nm zvládne sprint za 5,2 sekundy a jede až 264 km/h. Pak je v nabídce ještě jeden šestiválec, ale dieselový. Ten s 202 kW a 600 Nm zrychlí z 0 na 100 km/h za 6,9 s a maximálně jede 239 km/h. Přibudou ale ještě další verze motorizací a ještě tento rok by se měl začít nabízet i osmiválec.

Foto: Maserati

Maserati Levante

Levante je dalším příkladem rozšíření módního trendu velkých SUV i do luxusního segmentu. Loni přišel s terénním modelem například Bentley, který slaví úspěchy s modelem Bentayga.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Maserati Levante

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám