Hlavní obsah

Tenhle luxus není od BMW nebo Mercedesu. Tohle je Kia

Novinky, fra

Během dubna představí korejská značka Kia novou generaci modelu K900. První vizualizace ukazují, že tohle auto bude co do komfortu a výbavy směle soupeřit s luxusními značkami z Evropy i Japonska.

Foto: Kia

Kia K900

Článek

Takových snah jsme zaznamenali už spoustu. Japonské a korejské značky se snaží v USA a v Evropě ukrojit výraznější podíl v luxusní skupině aut, což je nejvýdělečnější třída. Tady se točí největší peníze. Zatím ale většina snah skončila s rozpaky.

Kia nyní sází na novou generaci modelu K900, který bude určen primárně pro severoamerický trh. Nabídne proto nový model, který se bude moct směle poměřovat s vozy, jako je Audi A8 nebo Mercedes S. Nová generace má ještě povyrůst a zvýšit pohodlí pro cestující. Je to vidět i na přístrojové desce, která se konečně odpíchla od starého vizuálního konceptu, který dnes můžeme vidět i v mnoha starších a levnějších modelech. Tohle je úplně jiná liga. V centru přístrojové desky je displej s vysokým rozlišením o úhlopříčce 12,3 palců, za volantem je kaplička přístrojů, které nahradil další displej. Na přístrojové desce je kůže, imitace dřeva a kovu.

Foto: Kia

Kia K900

Foto: Kia

Kia K900

Techniku převezme model od oceňovaného modelu Stinger. Bude mít tedy pohon zadních kol a přeplňovaný šestiválec o objemu 3,3 litru. Pravděpodobně však značka představí ještě další variantu.

Zatím se jeví Kia K900 jako výlučně severoamerický model. V případě úspěchu by ale mohl vůz přejít i na další trhy, což by odpovídalo politice značky o nárůstu modelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám