Hlavní obsah

Tenhle autobus uveze jen dva pasažéry

Když se hovoří o autobusech, většinou člověka napadne veliká lomozící krabice, která přepravuje desítky lidí najednou. Autobus Jasona Ferna je pravým opakem, neboť přepraví jen dva pasažéry. Přesto výhody má - všude se vejde.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malý fiátek má všechny náležitosti skutečného autobusuVideo: Caters News, AP

 
Článek

Jason Fern z britského Chesterfieldu, dnes devatenáctiletý řidič autobusu v zácviku, má rád autobusy odmalička. Proto se taky chce řízením autobusu živit. Už dnes ale řídí jiný autobus, pro který není třeba speciální řidičské oprávnění. Je totiž postavený z Fiatu Seicento a uvnitř jsou jen dvě místa pro pasažéry.

Neděláme si legraci, podívejte se na video – tohle je dost možná nejmenší autobus na světě. Seicento má upravenou levou stranu, aby pasažéři mohli snáze nastupovat, uvnitř jsou sedačky ze skutečného autobusu, strojek na lístky, dokonce i držák na noviny a tlačítko pro zastávky na znamení.

Nová Škoda Octavia? Údajný únik z konfigurátoru odhaluje vše

AutoMoto

Zvenčí má taky všechno, co má mít správný autobus – barvu a loga společnosti, která v Británii provozuje linkové autobusy, LEDkový panel s cílovou zastávkou anebo nápisem s omluvou, že autobus není ve službě.

Jason auto koupil na inzerát v roce 2018 jako nepojízdné, ale už s těmito úpravami. Podle agentury AP to totiž je jedno ze dvou aut upravených po vzoru autobusu a podle Jasona je tohle nyní jediný existující kousek.

Je tohle nový Volkswagen Golf? Uniklé fotky ukazují hodně

AutoMoto

„Koupil jsem ho, protože je jedinečné, zajímavé a je to něco, co můžu vzít na srazy a přehlídky autobusů. Lidé se ptají, co to je, proč to vypadá takhle, jakou to má historii,“ říká Jason. A dodává, že na něj lidé mávají i ze skutečných autobusových zastávek, aby zastavil a odvezl je jako skutečný autobus. Svou vlastní linku však tohle vozítko samozřejmě nemá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám