Hlavní obsah

Tata chce uvést nejlevnější auto světa také na americký trh

Indická automobilka Tata Motors hodlá do tří let zahájit prodej nejlevnějšího vozu světa Nano rovněž ve Spojených státech. Oznámila to automobilka, která nyní tento model uvádí na domácí trh. Do Evropy by se měl automobil Nano dostat během příštích dvou let.

Článek

Automobilka by měla vůz Nano v Indii prodávat za zhruba 100 000 rupií (přibližně 40 000 korun). Spotřebitelé si však k této částce budou muset připočítat daně a provizi prodejce, takže se konečná cena vyšplhá na zhruba 130 000 rupií (přibližně 50 000 Kč).

Vůz Nano sice oficiálně vstupuje na trh tento týden, na silnicích by se však mohl objevit až ve druhé polovině roku. Zakázky na tento model se totiž začnou přijímat až druhý týden v dubnu a na dodávku vozu si budou muset zákaznicí počkat ještě déle.

Společnost Tata začátkem měsíce uvedla, že plánuje v roce 2010 nebo 2011 prodávat v Evropě inovovanou verzi automobilu Nano pod označením Europa. Vůz by měl plnit evropské emisní i bezpečnostní standardy. Šéf automobilky Ratan Tata tento týden prohlásil, že do tří let by měla firma vyvinout také verzi pro americký trh.

Foto: Adnan Abidi, Reuters

Tata Nano

Tata Nano a šéf automobilky Ratan Tata

FOTO: Adnan Abidi, Reuters

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám