Hlavní obsah

Tak nic. Ford svoji ikonu vyčlenil jen pro americký trh

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Ford Bronco svým retro vzhledem a skutečnou schopností mimo asfalt zaujal i na starém kontinentu. Ovšem export na evropské trhy aktuálně značka s modrým oválem ve znaku neplánuje.

Foto: Ford

Nový Ford Bronco ve dvoudveřovém a čtyřdveřovém provedení

Článek

S novou vlnou drsných off-roadů pro 21. století, mezi které patří Mercedes-Benz třidy G či Land Rover Defender, si to Ford Bronco rozdá jen na domácím trhu.

„Bronco bylo kompletně vyvinuto pro severoamerický trh. V současnosti neexistují žádné plány na jeho export do Evropy,“ prozradil tiskový mluvčí německého zastoupení Fordu v rozhovoru pro Automobilwoche.

Nenabíjejte své plug-in hybridní kugy, říká Ford. Mohou vzplanout

AutoMoto

Stejný osud podle německého magazínu čeká i civilnější variantu Bronco Sport. Ani jeden off-road se zatím nebude homologovat pro evropský trh, přestože právě Bronco Sport je vzdáleným příbuzným SUV Kuga.

V plné nahotě to ukazuje rozdílnost emisních a bezpečnostních předpisů, které cestu přes Atlantik komplikují a předražují. Pokuty za překročení flotilových emisí by navíc pravděpodobně u evropského cyklu měření byly v případě těchto amerických obrů příliš vysoké.

Ford představuje nové bronco, ikonický off-road umí být odvázaný i civilnější

AutoMoto

Situaci by mohly změnit hybridní varianty, o kterých se spekuluje. I tak ovšem omezení nejsou dána jen emisemi pohonu, ale například i specifickými bezpečnostními předpisy včetně ochrany chodců a dalších parametrů.

Nové Bronco navazuje na tradiční model ze šedesátých a sedmdesátých let. Na domácím trhu se letos začne vyrábět ve dvou zmíněných variantách, které se dále dělí na nespočet úrovní výbavy. Ty vůz přiblíží každodennímu užívání, nebo třeba i drsným podmínkám expedice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám