Hlavní obsah

Světový rekord šampiona NASCARu je jiný, než by všichni čekali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký závodník série NASCAR Joey Logano je nově držitelem světového rekordu. Nenechte se ovšem zmást, unikát si nepřipsal proháněním auta po okruhu. Do análů se zapsal nejdelší autodráhou na světě.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Závodníci série NASCAR teď mají volno a čerpají potřebné síly na další náročnou sezonu. To ovšem znamená, že mají dostatek času na jiné aktivity. Podobně je na tom i držitel třiadvaceti vítězství v tomto seriálu závodů Joey Logano, který zvolil nevšední formu odpočinku.

Loganovi a jeho kamarádům se totiž v době mezi závody zřejmě zastesklo po rychlé jízdě a rozhodli se postavit nejdelší autodráhu na světě, což se jim nakonec povedlo. K jejímu stvoření posloužily prostory ve městě Huntersville v Severní Karolíně, kde závodník žije.

Opuštěná závodní dráha vyděsila i zkušené dobrodruhy z The Grand Tour

AutoMoto

Na sestavení dráhy použil Logano 122 zrychlovačů autíčka Hot Wheels, a jeho dráha tak měla dohromady 591 metrů. Po celou dobu se přitom dráha zvedala a zase klesala, míjela třeba pohár pro vítěze NASCARu, podjela pod závodním speciálem a nakonec autíčko navedla do skutečného Fordu Mustang v němž seděl právě Logano a hned rekord oslavil pořádným „gumováním“.

Nový světový rekord zapsaný do Guinnessovy knihy rekordů překonal předchozí prvenství z Ruska. Výrobce dráhu plánoval jeden rok a deseti lidem ji trvalo sestavit sedm dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám