Hlavní obsah

Suzuki Bandit 650: startovní ideál

Novinky, Martin Machala (Autor je redaktorem Světa motorů)

Bandita znají snad všichni motorkáři. Mezi japonskými motorkami najdete jenom těžko větší legendu. V letošní sezoně ale nezůstal kámen na kameni. Z původního Bandita zbylo v podstatě jenom jméno.

Článek

A také design. To je určitě dobře. Kulaté světlo v chromu, nádrž s typickými prolisy... Bandit zkrátka pořád vypadá jako Bandit. Žádné designérské vylomeniny jako v případě Hornetu. Jsou prostě věci, které se nemění. Naštěstí. Jenom výfuk nám přišel možná až moc velký.

Přístrojový šít vycházel z většího bráchy. Znovu jsme tedy chvilku hledali maličkou kontrolku neutrálu. Výraznější by se nám líbila víc.

Sedadlo se taky inspirovalo Banditem 1250. Pohodlí jsme tedy měli habaděj, spolujezdec se navíc mohl přidržovat velkého madla.

Samá voda

Bandit a chlazení vodou, to nešlo k sobě. Až do teď. Od modelového roku 2007 se o chlazení čtyřválce stará kapalina. Motor s objemem 656 ccm poskytuje výkon 62,5 kW. Na první pohled nic moc, Bandit se ale nechce měřit s Hornetem nebo Fazerem. Suzuki myslela třeba na začínající motorkáře, kteří pod zadkem nechtějí motor ze supersportu.

:. Čtyřválec nově chladí kapalina.

I tak se ale svezete moc pěkně. Bandit nemá a nikdy nebude mít v povaze brutální rychlostní rekordy, ale svižnou a pohodovou jízdu.

Chválíme podvozek. Kdo si pamatuje, jak se mu Bandit v zatáčce kroutil, ten si bude na novince jenom libovat. U Suzuki taky mysleli na to, že se bude tahle motorka pohybovat často ve městě. Naladění podvozku je tedy docela komfortní.

I brzdy mají spíš přátelský charakter. U Hornetu abyste se málem báli vzít pořádně za pravou páčku. Bandit vás trápit nebude.

Největší přednost

Suzuki prodávala svého loupežníka vždycky levně. Čekáte u novinky něco jiného? Omyl! I kompletně přepracovaného Bandita 650 dostanete za velmi zajímavé peníze. Klasického naháče koupíte za 164 900 Kč. Na tuhle cenovku hledá konkurence marně odpověď. Verze s polokapotáží stojí o deset tisíc víc. Kdo chce ABS, ten si musí ještě dvacet tisíc připlatit.

Technické údaje Suzuki Bandit 650
Motorčtyřválec
Chlazeníkapalinou
Rozvod/počet ventilůDOHC/4
Vrtání a zdvih65,5 x 448,7 mm
Zdvihový objem656 ccm
Největší výkon62,5 kW při 10 500 ot./min
Točivý moment61,5 N.m při 8900 ot./min
Převodovkašestistupňová
Sekundární převodřetěz
Zdvihy kol P/Z130/121 mm
Brzdy/průměrkotoučové
Rozvor kol1470 mm
Výška sedla770-790 mm
Hmotnost (bez náplní)215 kg
Objem nádrže19 l
Cena164 900 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám