Hlavní obsah

Subaru konečně odhalilo novou Imprezu WRC

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čekání na novou závodní Imprezu je u konce. Subaru nasadí do sedmého kola světového šampionátu FIA WRC (World Rally Championship) dva nejnovější modely Subaru Impreza WRC 2008. Křest ohněm proběhne koncem května v Řecku na točitých silničkách a šotolině Rallye Akropolis.

Článek

Nejnovější vůz Impreza WRC se vyznačuje delším rozvorem náprav a ve srovnání s předchozím modelem i kratšími převisy karoserie vpředu i vzadu. Zadní křídlo, původně umístěné na víku kufru, je nyní namontováno na výklopnou záď. Nové je barevné polepení na bocích vozidla.

:. Subaru Impreza WRC 2008 - už to není sedan, což většina skalních fanoušků nese nelibě. Nicméně, technika pod kapotou je nadále vynikající. (Foto: Subaru)

Subaru opět použilo plochý motor s protilehlými válci s přeplňováním, o obsahu 2,0 litru a výkonu cca 300 k. Samozřejmostí je symetrický pohon všech kol.

Další podrobnosti o novém vozu WRC budou dostupné příští týden před první ostrou zkouškou v Řecku. Za volant nového vozu WRC usednou závodní jezdci Petter Solberg (Norsko) a Chris Atkinson (Austrálie).

O servis se i nadále bude starat Subaru World Rally Team z Velké Británie (vedoucí týmu David Richards). Nové speciály uvidí diváci na Rallye Akropolis, které se koná od čtvrtka 29. května do neděle 1. června v okolí řeckých Atén.

Reklama

Související články

Konec dohadům, tady je Subaru Impreza WRX STi

Konečně můžeme určit, který z ostrých sportovních vozů je lepší. Subaru totiž konečně představilo oficiální fotografie modelu Impreza WRX STi, na který svět...

Test Subaru Outback: konečně s dieselem

Subaru konečně začalo nabízet i dieselový motor a zákazníci, toužící po kombi střední třídy, tak mají o jednu možnost výběru navíc. Jak dobrá je kombinace...

Výběr článků

Načítám