Hlavní obsah

Studie: koření veletrhů

Novinky, Jaroslav Šimek

Exponáty, které okořeňují mezinárodní autosalony, jsou studie aut budoucnosti. A těšit se na ně mohou také návštěvníci brněnského Autosalonu. Představí se jim hned v několika podobách.

Foto: Kamila Kolowratová

Žáci základních škol porovnávají své jazykové dovednosti v netradičních soutěžních disciplínách

Článek

* Ve studii Citroën C-Airdream nabízí francouzská automobilka představu superluxusního kupé.

* Mezi vozidlem pro volný čas a čtyřdvéřovým čtyřmístným terénním pick-upem osciluje koncept Kia KCV-II.

* Dvoumístný roadster Mercedes-Benz F 400 Carving mj. upozorňuje na to, že když se vnější kola naklánějí v zatáčkách a vozovku kopírují pouze vnitřní částí běhounu, může být jízda jistější a komfortnější.

* Otevřený vůz Mitsubishi CZ2 Cabrio je jednou z designérských předzvěstí malého vozu, který by se měl vyrábět společně se čtyřdvéřovým vozem Smart Forfour od dubna příštího roku ve společném závodě společnosti DaimlerChrysler a Mitsubishi v nizozemském Bornu.

* Peugeot se v Brně podělí s návštěvníky o dvě své představy: o sportovní čtyřmístné kupé RC Pique a dále o bohatě vybavenou luxusní velkoprostorovou verzi 807 Grand Tourisme, která nepostrádá ani obrazovky v zadních částech opěradel předních sedadel.

* Volvo SCC zase upozorňuje na to, že i kompaktní automobil může být velice bezpečný, třeba i tím, že pohled z vozu zlepšují tuhé přední sloupky s prosklenými průhledy.

* Chybět mezi těmito studiemi nemá ani SEAT Salsa, který je ukázkou jednoprostorové vícefunkční karoserie, která se nejvíce inspiruje velkoprostorovým vozem (MPV) a kupé.

* Příspěvkem do tematické expozice Jak se rodí automobil je studie dvoudvéřového čtyřmístného luxusního kupé Škoda Tudor.

Reklama

Související témata:

Související články

TEST: Speedster pro nadšence

Opel přichází s mimořádně přitažlivým vozem pro nadšence volantu a vyznavače pořádné porce výkonu pod pedálem plynu - se Speedsterem Turbo. U nás bude uveden...

Výběr článků

Načítám