Hlavní obsah

Stařičký Ford si vezl i kuchyň

Novinky, Milan Vojtek
HUSTOPEČE

Nejméně sedm desítek historických automobilů mohli obdivovat v neděli zvědavci na Dukelském náměstí v Hustopečích na Břeclavsku. Největší zájem budil Ford Modell T z roku 1910. Obdiv lidí vyvrcholil poté, co majitel vozu ukázal jeho kuchyň. Pravou nefalšovanou kuchyň protože výrobce k bloku motoru dodával box pro ohřev jídel s nerezovým pekáčem.

Článek

Mezi veterány se neztratily ani české vozy. Své přiznivce si našlo i několik tatrovek od předválečné generace až po Tatru 603. S jednou z nich přijel starosta Nového Šaldorfu - Sedlešovic Bohumil Suchý (ČSSD).

"Spolupracuji s Tatra clubem v rakouském Hollabrunnu, od nich přišlo pozvání," řekl Právu starosta. Akci vítá jako prostředek pro opakování jazykových znalostí, ale především jako ukázku spolupráce lidí se společnými zájmy. Starosta hostitelského města Hustopeče Jiří Teplý označil akci jako výsledek návštěvy zástupců města na loňské vinařské slavnosti v Poysdorfu. Nechali tam pořadatelům své vizitky a oni se po čase ozvali.

"Pak přijeli k nám a když viděli náměstí, řekli ano, to je to pravé," sdělil Teplý. Letošní rallye veteránů s názvem Veltlinerland Kellergassenfahrt byla již třetí akcí, kterou uspořádal Weinviertler Oldtimer-Club & Museum z rakouského Poysdorfu. Poprvé ale trasa vedla do zahraničí. Cíl nedělní dopolední etapy a start odpolední části byl na Moravě. Zatímco majitelé vozů šli na oběd a naplánovanou prohlídku nového vinařského muzea, na náměstí byl improvizovaný autosalon veteránu.

Reklama

Výběr článků

Načítám