Hlavní obsah

Spyker dostal cenu za design - ale za bicykl

Novinky,

Prestižní designérskou cenu Red Dot Award 2006 dostal společný výrobek automobilky Spyker a cyklovýrobce Koga. Bicykl Aeroblade je vrcholem jak v designu, tak i v technice.

Článek

Automobilka Spyker nevyrábí jen extrémní sportovní vozy, ale zaměřuje se i na doplňky. Stejně jako každý jiný výrobce luxusních automobilů se snaží doplnit svou nabídku několika zajímavými příspěvky z oblasti módy, hodinek či malých modelů.

Některé firmy se však také soustředí na doplňkovou výbavu pro aktivní život. Dnes tak můžete zakoupit bicykly značky Mercedes-Benz, BMW či Hummer. Všichni kola konstruují a vyrábí ve spolupráci s některou renomovanou značkou, specializující se právě na bicykly.

Spyker společně s firmou Koga vytvořili extrémní kolo. Titanový rám doplňuje hliníková přední vidlice a kola. Ty jsou kryty karbonovými blatníky. Přehazovačka je čtrnáctistupňová. Celký bicykl váží 12,8 kg a každý kus je vyroben na speciální zakázku a označen výrobním číslem. Těch však nebude víc než 50. Za cenu 10 500 euro (bez daní) se jich asi ani víc zákazníků nenajde.

Reklama

Výběr článků

Načítám