Hlavní obsah

Speciální divize Mitsubishi představila další barbarský pick-up L200

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mitsubishi L200 Barbarian SVP je pick-up s upravenými nárazníky, blatníky, střešními ližinami a s oranžovými doplňky, které jednomu připomenou autoburzy. Má být vyrobeno jen 250 kusů a vůz je už v prodeji ve Velké Británii.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Barbarian SVP II

Článek

Mercedes-Benz, BMW, Nissan, Jaguar, Ford – to všechno jsou značky, které mají divizi pro ostrá či jinak upravená auta. K tomuto seznamu patří i Mitsubishi – do nabídky přidává vozy s označením SVP.

Neznamená to „s’il vous plait“, tedy francouzsky „prosím“, nýbrž „Special Vehicle Projects“ a první kousky této divize se objevily vloni v dubnu. Stejně jako ten, který máme před sebou dnes, byly založeny na pick-upu L200. [celá zpráva]

Dalším komerčně dostupným autem z této divize je offroad pick-up truck L200 Barbarian SVP II. Zatím víme, že se prodává ve Velké Británii a že tam přijde na nejméně 29 830 liber bez DPH, tedy v přepočtu zhruba na 867 tisíc korun.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Barbarian SVP II

Nejvíc na očích jsou na barbarianu oranžové doplňky, které zejména na voze v černé barvě nejdou přehlédnout. Tuto barvu dostala i 17” kola, která jsou obuta v terénních pneumatikách BF Goodrich. Upravená je maska chladiče a také střešní ližiny. Oranžové rámečky dostala i zadní světla.

Stejné barvy najdeme i v interiéru, zejména na kožených sedadlech, znáčcích SVP a dokonce i na koberečcích. Stran výbavy tu nic moc speciálního není – infotainment s možností zrcadlení telefonu, bixenonové světlomety nebo couvací kamera jsou dnes běžné věci.

Foto: Mitsubishi

Mitsubishi L200 Barbarian SVP II

Pod kapotou pracuje 2,4l turbodiesel, který spolupracuje s manuálním šestikvaltem nebo s automatickou pětistupňovou převodovkou. Pohon kol je standardně zadních, ovladačem v kabině však můžete přiřadit i přední nápravu.

Jak stojí i výše, L200 Barbarian SVP se prodává ve Velké Británii. Bude k mání jen 250 kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám