Hlavní obsah

Smyky v šílených rychlostech za plného provozu, to je Arabský drift Hagwallah

Novinky, laz

Takzvaný Arabský drift je dlouhá léta hitem internetu. Na první pohled neuvěřitelně riskantní zábava je v Saúdské Arábii populární i přes výslovný zákaz, který platí od roku 2014.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Některé národy si s sebou po motoristické stránce nesou určitá specifika. Často sledujeme ruské nehody stejně jako šílené smyky ze Saúdské Arábie. Říká se jim Hagwallah a jedná se o nechvalně proslulý národní sport.

Chtěli byste novou Škodu Octavia jako kupé? Takhle by mohla vypadat

AutoMoto

Zatímco na klasické driftování, tedy kontrolovaný smyk všemi koly, potřebujete zpravidla pohon zadních nebo všech kol, v tomto případě je to docela jedno.

Pro šílené řidiče pracuje kinetická energie, jen se nesmí bát na široké dálnici škubnout volantem v neuvěřitelných rychlostech, často daleko nad 100, ale i 200 kilometrů za hodinu a hlavně za plného provozu.

Je to adrenalin, který vypadá zajímavě i na videu, které často rychlou jízdu zkreslí. Ovšem logicky mívá i špatné následky.

Místní úřady už v roce 2014 výslovně tento způsob jízdy postavily mimo zákon. I když by se dal označit za nebezpečný a nepředpisový i předtím. Možná i právě proto je tento fenomén stále živý a plní sociální sítě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám