Hlavní obsah

Škodovka odhalila fabii kabriolet

Novinky, mif

Automobiloví nadšenci se už potřicáté sjeli do rakouského města Refnitz na tuningový sraz GTI. Největší hvězdou celého dne byla designová studie kabrioletu Fabia RS 2000, kterou společnost Škoda odhalila na své prezentaci.

Článek

„Sraz GTI je pro fanoušky silných motorů a sportovních úprav jako Mekka. Každý, kdo na akci přijde, si už nikdy nechce nechat ujít další ročník tohoto fascinujícího setkání. Jubilejní rok 2011 je pro nás příležitostí předvést naše sportovní modely a všechny ujistit, že Škoda má opravdu co nabídnout,“ uvedl předseda představenstva Škody Winfried Vahland.

Fabie RS 2000 je čtyřdveřový roadster, který je postaven na základech závodního rally modelu Super 2000. Ten byl představen na tuningovém srazu u rakouského jezera Wörthersee minulý rok společně s modely Fabia RS a Octavia RS. [celá zpráva]

Modelem Super 2000 se designéři nechali inspirovat především u vnějších proporcí vozu. Stejná je například přední maska či mohutné otvory pro průchod vzduchu nad předními koly. Interiér novinky je však převzat ze sériového modelu RS.

Nový kabriolet nabízí dostatek prostoru pro pohodlné cestování čtyř cestujících. Vyzdvihnout si zaslouží ostrý úhel sklonu čelního skla, které přidává vzhledu fabie na dravosti a navíc zajišťuje neustálé proudění čerstvého vzduchu do kabiny vozu, díky čemuž může řidič splynout s přírodou, podobně jako na motorce.

Podle serveru Supercars.net vytvořili návrháři nový model s jediným cílem – pro radost ze sportovní jízdy. Prozatím si ale fanoušci vůz neužijí. I když je Fabia RS 2000 pojízdná, zatím není homologovaná a automobilka ani nepočítá s její sériovou výrobou.

Test rychlé Škody Fabia RS
Nejrychlejší sériovou Fabii, poháněnou malým, dvakrát přeplňovaným motorem s výkonem 180 koní, jsme vyzkoušeli během 1300 kilometrů. Jaké dojmy v nás zanechala krátká verze v červené barvě s bílou střechou a bílými koly?

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám