Hlavní obsah

Škoda začala vyrábět Enyaq Coupé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová karosářská verze Škody Enyaq už se vyrábí na lince v Mladé Boleslavi. Hlavní závod Škodovky je jediný mimo Německo, kde vznikají elektromobily na platformě MEB.

Výroba Škody Enyaq Coupé iVVideo: Škoda Auto

 
Článek

Mladoboleslavský závod automobilky Škoda zahájil výrobu modelu Enyaq Coupé iV, jak ho přesně značka nazývá. Vzniká tam po boku běžného enyaqu a octavie včetně její plug-in hybridní verze iV.

Škoda představila Enyaq Coupé, včetně verze RS

AutoMoto

„Blahopřeji všem zaměstnancům ke zdařilé přípravné fázi. To, že se teď i verze kupé našeho elektrického SUV bude vyrábět v samém srdci naší značky, v Mladé Boleslavi, je skvělé vyznamenání pro celý náš tým,“ nešetřil chválou Michael Oeljeklaus, člen představenstva firmy za oblast výroby a logistiky.

Foto: Škoda

Výroba Škody Enyaq Coupé iV

Z výrobních linek má denně sjíždět 120 kusů Enyaqu Coupé. Třebaže automobilka zprvu prodává tento model jen ve vrcholové verzi RS, video ukazuje výrobu civilní varianty. Proces výroby se však v závislosti na verzi neliší, jde jen o použité komponenty.

Za zmínku stojí, že obě verze enyaqu jsou jedinými vozy na platformě MEB, které se vyrábí mimo Německo. Tato platforma sice kromě německých volkswagenů a audi nese i jednu španělskou cupru - model Born, ovšem ta se, stejně jako všechno ostatní stojící na platformě MEB kromě enyaqu, vyrábí ve Cvikově.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám