Hlavní obsah

Škoda Vision RS ukázala interiér

Čtyři sportovní sedačky, karbon se stoprocentně recyklovaným polyesterem a potahy sedaček z alcantary najdeme v konceptu Škoda Vision RS. Má prý sportovní geny, ale druhá skica naznačuje důraz na praktičnost.

BEZ KOMENTÁŘE: Interiér Škody Vision RSVideo: Škoda

 
Článek

Koncept Vision RS, který před několika dny odhalil svůj zevnějšek [celá zpráva] a v celé své kráse se ukáže na pařížském autosalonu začátkem října, si nyní můžeme prohlédnout i zevnitř. Alespoň tedy pomocí videa a jedné skici.

Právě displej palubní desce dominuje. Je dokonce předsazený před přístrojový štít a je opravdu ohromný, což by bylo plusem zejména pro navigaci, ať už vestavěnou, nebo dodávanou systémy Android Auto či Apple CarPlay.

Druhý displej o kousek níž bude, odhadujeme, určený k ovládání klimatizace a sedadel. A možná, alespoň teoreticky v konceptu, k zadávání cíle do navigace, jako to umí nová audi se systémem dvou displejů na středové konzoli.

Foto: Škoda

Interiér Škody Vision RS

Podle tiskové zprávy má koncept sportovní geny, v interiéru reprezentované karbonovými díly. Např. středový panel je prý celý z karbonu. Místo madel dveří tu jsou jen poutka a sedačky připomínají závodní skořepiny, zejména hloubkou sedáku.

Přesto je ale na druhé skice vidět, že tohle auto zas takový sporťák nebude - všimněte si, že nejenže má dva páry dveří, ale za zadním oknem je ještě jedno, které ukazuje na větší kufr - a tedy důraz na praktičnost, stejně jako u současného rapidu spaceback. Zvenčí vypadá záď o poznání elegantněji.

Automobilka hovoří i o ohleduplnosti k životnímu prostředí - v karbonových vláknech je použit 100% recyklovaný polyester a potahy sedaček jsou z alcantary. Jak stojí i výše, vůz se v celé své kráse odhalí na pařížském autosalonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám