Hlavní obsah

Škoda Slavia se ukazuje v maskování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka zveřejnila první fotografii maskovaného prototypu chystaného sedanu Slavia, který bude určen primárně pro indický trh.

Foto: Škoda Auto

Indický sedan Škoda Slavia v maskování při finálních testech

Článek

Po oznámení jména novinky automobilka prezentuje sedan malého segmentu B také na fotografii prototypu. Z ní je patrná klasická silueta sedanu, typická šestiúhelníková maska chladiče, podlouhlé přední LED světlomety, ale i vysoká světlá výška.

Podběhy se zdají být opravdu velkorysé. Není divu, požadavky pro indické silnice vyžadují i pro sedany jisté terénní schopnosti a odolnost mimo zpevněné trasy.

Samotný design polepu maskování je výsledkem indické soutěže. Shreyas Karambelkar z města Badlapur v indickém státě Maháráštra zvítězil se svým nápadem nad více než 200 dalšími návrhy. Vyhrál cestu do Prahy a také osobní setkání s šéfdesignérem Oliverem Stefanim.

Nový sedan od Škoda dostane jméno SlaviaVideo: Škoda Auto

Slavia bude coby sedan malého segmentu B důležitou součástí indické strategie mladoboleslavské automobilky, která zde vede aktivity celého koncernu Volkswagen.

Slavia se zcela představí ještě letos v zimě a stavět bude stejně jako kushaq na speciálně upravené kompaktní modulární platformě MQB-A0-IN. Poslední písmena značí, že jde o specifické základy pro indické vozy. Samotná výroba bude podle automobilky až z 95 procent lokalizovaná právě v Indii.

Test Škody Fabia 1,0 TSI: Překvapivě všestranná

Testy

Název Slavia odkazuje na počátky firmy. V roce 1895 začínali Václav Laurin a Václav Klement, zakladatelé společnosti v Mladé Boleslavi, nejprve s opravami jízdních kol. Brzy poté navrhli vlastní jízdní kola a od roku 1896 je úspěšně prodávali právě pod značkou Slavia.

Zároveň to není v moderní historii poprvé, co byl takový název použit. V roce 2020 se jako Škoda Slavia odhalil upravený model Scala bez střechy, který navrhli studenti z Mladé Boleslavi coby žákovský projekt tamního učiliště.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový sedan od Škody se jmenuje Slavia

Škoda poutá na nový sedan. Slavia míří primárně na indický trh, podobně jako dříve představený crossover kushaq. Pro Evropu se s novinkou nejspíš nepočítá.

Výběr článků

Načítám