Hlavní obsah

Škoda Scala bez střechy, mladoboleslavští ukazují první skici spideru

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda ukazuje sedmý žákovský vůz značkové akademie. Tentokrát se studenti pustili do Scaly. Hatchback nižší střední třídy přijde v rámci studie bez naděje na výrobu o střechu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala přijde v rámci sedmého žákovského projektu o střechu.

Článek

Akademie Škody je svými žákovskými koncepty už proslulá. V roce 2014 se speciální tým studentů loučil konceptem poprvé, od té doby vzniklo sedm studií. Letos to bude takzvaný spider, dvoumístný sportovní vůz. Jako základ poslouží hatchback Scala.

Škoda Mountiaq je lepší než její civilní předobraz

AutoMoto

Letos je tým složený z 20 žáků, kteří spolupracují nejen se svými profesory, ale i s jednotlivými částmi vývoje skutečných produkčních vozů v automobilce. Včetně šéfdesignéra Olivera Stefaniho.

Na skutečný vůz si ještě do konce školního roku počkáme, ovšem zatím studenti s automobilkou servírují designové črty konceptu neznámého jména. „Kreslení je i přes širší využití počítačů a simulací stále ještě podstatnou součástí práce automobilového designéra. S každou čárkou se studie stává reálnější. Skica je prvním z mnoha kroků na dlouhé a napínavé cestě za novým vozem,“ vysvětluje Stefani.

Řídili jsme Škodu Sunroq, má skvělý zvuk výfuku a jezdí jako běžný karoq

AutoMoto

V loňském roce akademie představila pick-up z modelu Kodiaq pojmenovaný Mountiaq. Rok předtím o střechu přišel Karoq coby Sunroq. Tradici v roce 2014 založil otevřený koncept Citijet na bázi modelu Citigo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám