Hlavní obsah

Škoda Roomster Scout bude stát od 429 900 Kč

Novinky, Jan Čech

Tuzemská automobilka Škoda představila druhý model s názvem Scout, který je tentokrát přiřazen modelu Roomster. Nečekejte však žádné velké změny, ba dokonce ani zvýšený podvozek. V tomto případě jméno doprovází pouze vizuální paket.

Článek

Škodu Roomster Scout jsme vám již rámcově představili, ale zatím jen s minimem informací. [celá zpráva] Novinářská prezentace však automobily odhalila v celé jejich kráse. A o tu jde především.

Roomster Scout totiž víc vychází vstříc lifestylově zaměřeným zákazníkům, kterým je klasická lakovaná karoserie málo a chtějí individualitu a originalitu. Ta je zde zastoupena především plastovým obložením spodní části karoserie, které vypadá jak z poloterénních vozů, jako je Octavia 4x4 Scout, Audi Allroad či Volvo XC70. Jenže zde má pouze okrasnou funkci, technika se totiž nijak nezměnila. Nečekejte pohon všech kol (byť s Haldexem), dokonce se zde neobjevuje ani zvýšená světlost. Změna rozměrů na 4219 x 1695 x 1650 mm tak jde na vrub pouze upravenému vzhledu.

Šestnáctky sluší víc

Pokud byste ale přece jen viděli, že je pod vozem nějaký ten milimetr navíc, pak je to díky tomu, že na vůz se standardně montují pneumatiky 205/45 R16 či na přání ještě větší 205/40 R17. Druhé jmenované ale paradoxně vozu sluší méně, protože výrazně nízkoprofilové gumy na jakoby terénním voze vypadají dost nepatřičně.

I když vypadá drsněji, větší terén je pro Škodu Roomster Scout velkou překážkou. Jediné co může přispět k průchodnosti je ochrana spodku motoru. (Foto NOVINKY/Jan Čech. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Interiér si zachovává vše ze základní výbavy klasického roomsteru, jen obšití sedadel jemnou síťovinou s podkladovým světlým materiálem bychom ve standardu nenašli.

Čtyři na výběr

Škodu Roomster Scout nebudete moci objednat ve všech motorických verzích, jaké jsou v nabídce klasiky. Ze zážehových motorů jsou na výběr čtyřválce 1.4 16C/63 kW a 1.6 16V/77 kW. Turbodiesely 1.4 TDI/59 kW a 1.9 TDI/77 kW mohou být na přání vybaveny filtrem pevných částic.

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Automobil vychází z výbavy úrovní Style, Sport a Comfort a navíc obsahuje podélný střešní nosič, šestnáctipalcová kola, mlhové světlomety, speciální vlkládané koberce a samožřejmě plastové lemy karoserie. Výbava na přání se samozřejmě nebude lišit od standardní nabídky a navíc se objeví například již zmíněná sedmnáctipalcová kola.

Cena Škody Roomster Scout se zážehovým motorem 1,4 l začíná na 429 900 Kč (cena standardního modelu ve verzi Style je 399 900 Kč) a turbodiesel 1.9 TDI stojí 535 900 Kč. V nabídce bude i varianta s odpočtem DPH. První vozy budou k dostání během května tohoto roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda Roomster Scout do terénu není

Škoda Octavia Scout nezůstane ve výrobním programu domácí automobilky osamocená. V Essenu se objeví další model s tímto přídomkem - Roomster. Jenže...

Výběr článků

Načítám