Hlavní obsah

Škoda Rapid od srpna dostane xenony i slabší 1,6 TDI

Novinky, maž

Škoda Auto začala pro model Rapid nabízet nové ceníky, které začnou platit od srpna, automobily je ale možné objednávat již nyní. Mezi dvě hlavní inovace patří nasazení turbodieselu 1,6 TDI o výkonu 66 kW a možnost připlatit si za xenonové světlomety.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Článek

„V současné době máme kompletně vyprodány vozy Škoda Rapid v provedení modelového roku 2013, určené pro Českou republiku. Další vozy edice Rapid Fresh je možné objednat z ceníku modelového provedení 2014,“ uvedl pro Novinky.cz Vítězslav Pelc z tiskového oddělení automobilky.

Mezi hlavní novinky patří motor 1,6 TDI naladěný na 66 kW a možnost přikoupit si xenonové světlomety, které dříve v nabídce nebyly a pro levné modely velikosti rapidu jde o obvykle nedostupný prvek komfortní výbavy.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Nejlevnější rapid s motorem 1,6 TDI (66 kW / 90 k) přijde na 358 900 korun (ve výbavovém stupni Active silnější turbodiesel pořídit nelze), přičemž ve stejném výbavovém stupni Ambition je rozdíl proti silnější verzi téhož motoru, ovšem naladěného na 77 kilowatt (105 k), 30 tisíc korun.

Technické parametry k motoru zatím chybí, normovanou kombinovanou spotřebu mají ovšem oba agregáty se vstřikováním common-rail a filtrem pevných částic stejnou - 4,4 l/100 km. Obě verze také plní emisní normu Euro 5.

Xenony za 10 - 17 600 korun

Xenonové světlomety, které sice nesvítí tak dobře jako ty v octavii, v praxi by ale měl být ve svítivosti jen malý rozdíl, stojí podle stupně objednané výbavy buď 10 000, 12 500 nebo 17 600 korun. I v nejdražší nabídce jde o sympaticky nízkou cenu, která představuje lepší osvětlení vozovky, než je tomu u standardně dodávaných halogenových světlometů s klasickou žárovkou.

„V dané cenové hladině jde o nejlepší nabídku technologicky vyspělých světlometů s ohledem na poměr cena/výkon,“ myslí si Pelc.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid

Samotný ceník zůstal beze změn, Škoda ale pro český trh přidala několik drobných změn, například centrální dálkové ovládání je k výbavě nově za 4100 korun, pro některé verze je nutné připlácet za klimatizaci s elektronickou regulací Climatronic (10 100 korun).

Nově se musí připlácet u všech verzí za zadní stěrač (2800 korun), naopak pro tři nejvyšší výbavy zlevnila navigace Amundsen (7600 korun).

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid (2012)

Přepracován byl systém ovládání elektrických zadních oken, ta lze již nově ovládat z pozice řidiče a nikoliv pouze v druhé řadě sedadel. Tento nešvar, na který často upozorňovali novináři, tak automobilka konečně odstranila. V nabídce se objeví také nový dekor palubní desky.

Reklama

Související témata:

Související články

Škoda odhalila nový Rapid

Mladoboleslavská automobilka odhalila svou dlouho očekávanou novinku - model na pomezí fabie a octavie, který má však svými rozměry blíže octavii a prodejní...

Prvních 200 kilometrů za volantem Škody Rapid

Dálnice z Vídně, jízda hlavním městem Slovenska i nedaleké okresní silnice protínající slovenské dědiny. Takový byl program novinářské prezentace, na které...

Výběr článků

Načítám