Hlavní obsah

Škoda přestavěla Kodiaq pro potřeby policejních psovodů

Novinky, laz

Britské zastoupení Škody připravilo pro policejní sbor speciální Kodiaq. Má upravený zavazadelník na míru pro přepravu policejních psů. Oproti běžnému SUV z Mladé Boleslavi se liší i dalšími prvky.

Foto: Škoda UK

Škoda Kodiaq pro psovody

Článek

Boční nápisy „Police Dog Unit”, tedy doslova „Policejní psí jednotka” prozrazují, že na místo činu přijeli psovodi se svými čtyřnohými kolegy. britské zastoupení Škody s integrovanými bezpečnostními složkami ve spojeném království spolupracuje už tradičně, nyní došlo na psí policisty.

Největšími úpravami k tomuto účelu prošel zavazadelník. Celý je tvořen klecí s plastovou ochranou. Dva psi jsou zde odděleni a přeprava splňuje náročné britské předpisy pro přepravu živých zvířat. Kvůli tomu jsou do kufru zavedeny i výdechy klimatizace.

Britové upravili Škodu Kodiaq pro potřeby záchranné služby

AutoMoto

V přední části se rovněž nachází nouzový východ, který psům umožňuje opustit klec v případě nehody i přes interiér. Nechybí ani úložné prostory pro potřebné vybavení.

Krom majáků či policejních polepů je vůz dále vybaven například i systém pro chod motoru i bez klíčů. Lze tedy vůz zamknout zvenku i se zapnutým agregátem, který může fungovat jako generátor.

Škoda má jméno pro zcela nové SUV, nechybí v něm Q

AutoMoto

Britská Škoda nabízí tuto úpravu ve variantách s předním pohonem či čtyřkolkou. Dva zážehové a dva vznětové motory nabízí výkon od 148 do 236 koní. Cenu konečného vozu včetně úprav zastoupení zatím nezveřejnilo, zatím existuje jen tento předváděcí vůz na fotkách.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám