Hlavní obsah

Škoda představuje Kamiq GT, páté SUV pro Čínu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SUV mánie je v Číně na vzestupu a Škoda na tomto veledůležitém trhu uvádí už pátý sportovně-užitkový model. Podobně jako Kodiaq přišel ve verzi GT se sníženou střechou, i menší Kamiq se dočkal takové úpravy.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq GT

Článek

I své druhé SUV-kupé si Škoda zatím nechává exkluzivně pro čínský trh. Po premiéře Kodiaqu GT dorazil i Kamiq se stejným přízviskem.

S délkou 4409 mm a šířkou 1606 mm je o 19 mm delší než klasický Kamiq. Šířka se nemění a činí 1781 mm, stejně tak i rozvor zůstává s 2610 mm totožný. Na první pohled se kupé verze liší především splývavou střechou a chromovou lištou pod okenní linií. Odlišné od Kamiqu jsou i další části karoserie včetně nárazníků, světel a masky chladiče.

Škoda ukazuje novou Octavii, výrazně povyrostla a poprvé půjde dobíjet

AutoMoto

Uvnitř najdete odlišné materiály a logo GT na palubní desce na straně spolujezdce a na opěrkách hlavy, jinak interiér vychází z klasického Kamiqu. Všimnout si ale lze jednoduššího provedení panelu ventilace. O paletu motorizací a další technické podrobnosti se zatím Škoda nedělí.

Foto: Škoda Auto

Změn je dost i na přídi.

Foto: Škoda Auto

GT je uvnitř ozdobeno lištou.

Do Evropy se Kamiq GT aktuálně nechystá. Nic ani nenapovídá tomu, že by se na tom mělo něco měnit, kupé verze SUV jsou stavěny primárně na čínské zákazníky. Zároveň ale platí: nikdy neříkej nikdy.

Anketa

Chtěli byste, aby byly modely škodovek vyvíjené pro Čínu dostupné i v Česku?
Ano
91,7 %
Ne
8,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 591 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám