Hlavní obsah

Škoda představila nový rapid, Češi ho snadno nekoupí

Novinky, laz

Škoda nový rapid ukázala v Rusku. To je pro druhou novodobou generaci hlavní trh, na kterém se bude nabízet. Nový rapid se dá označit také za podrobný facelift. Po premiéře scaly už má ale tento dostupný liftback do Evropy zavřené dveře.

Foto: Škoda Rusko

Škoda Rapid

Článek

Ruské zastoupení Škody na premiéru nového rapidu lákalo v několika upoutávkách, včetně designérských náčrtů. Už tehdy ale bylo jasné, že evropského trhu se novinka netýká. Nepřímým nástupcem v nižší střední třídě je totiž hatchback Scala.

Nákresy neukazovaly, zda půjde o zcela nový vůz na modulární platformě, nebo Škoda využije stávající základy. Z bočního pohledu na novinku je patrné, že nový rapid vychází z předchozí generace a notně se změnila příď i záď. To ve stylu nových vozů značky v čele právě se scalou či octavií.

Novou Škodu Octavia pořídíte do půl milionu

AutoMoto

Pořádných změn doznal i interiér. Rovněž je příbuzný s novějšími modely z Mladé Boleslavi. Dominantní je infotainment s dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 6,5 palce či designová lišta napříč palubní deskou.

Motory jsou pro ruský provoz tradičně jednodušší a z principu tedy odolnější. V nabídce bude od začátku atmosféricky plněná šestnáctistovka MPI s výkonem 66 či 81 kilowattů. Později by se měla připojit ještě přeplňovaná čtrnáctistovka TSI. Dostupná bude také dvouspojková převodovka.

První svezení s elektrickými škodovkami: Jedna do města, druhá i na cestování

AutoMoto

Nový rapid se bude vyrábět v ruské Kaluze a u dealerů se objeví na začátku příštího roku. Pořídit si jej u nás není individuálním dovozem a registrací nemožné, ale ani jednoduché.

Foto: Petr Horník, Právo

Takováto Škoda Rapid se do loňského roku prodávala v Evropě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám