Hlavní obsah

Škoda představí Rapid Spaceback v září ve Frankfurtu

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto poprvé představí novou karosářskou verzi modelu Rapid Spaceback v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid - karoserie liftback

Článek

Vůz se začne vyrábět v Mladé Boleslavi v srpnu a prodávat se bude od podzimu na českých a následně na dalších evropských trzích, řekl mluvčí Škody Auto Jozef Baláž, podle kterého se už v příštích týdnech objeví první oficiální fotografie vozu.

Cena Rapidu Spaceback ještě není stanovena. Škoda ji pravděpodobně zveřejní v září při světové premiéře ve Frankfurtu. Vyrábět se bude ve druhém montážním závodě spolu se Škodou Fabia.

"Nepůjde o typickou karosářskou variantu kombi, tato verze bude dynamičtější, ale zachová si kvality typu kombi," řekl Baláž. Nejlevnější benzinová verze Rapidu se prodává za 289 900 korun.

Kamuflovaný Rapid Spaceback na dalším videuVideo: Vladimír Šimek, Novinky

V prvním mladoboleslavském závodě, kde se vyrábí modely Rapid a Octavia, se v minulých dnech zvýšila denní kapacita z 800 na 1200 vozů. Druhý závod pro modely Fabia a Spaceback zase navrátí na linky třetí směnu. Firma ale počítá zatím pouze se stávajícími zaměstnanci, nové přibírat nehodlá.

Bude rovněž velké SUV

Kvůli strategii prodávat do roku 2018 minimálně 1,5 miliónu vozů ročně začala automobilka rozšiřovat výrobní prostory.

"Rozšíření svařovny v Mladé Boleslavi je plánovanou investicí v rámci posilování domácí výrobní základny v České republice. Kromě navyšování výrobních kapacit se v následujícím období budeme zaměřovat také na další zefektivnění výroby, logistiky a procesů," dodal Baláž. Nedávno automobilka potvrdila také vývoj nového SUV.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Rapid

Škoda plánuje uvádět každých šest měsíců minimálně jeden nový nebo modernizovaný vůz. Loni zvýšila prodej o sedm procent na 939 200 aut. Byl to osmý rekordní prodej v řadě. Celosvětový tržní podíl Škody byl 1,4 procenta.

Reklama

Související témata:

Související články

Kamuflovaný Rapid Spaceback na novém videu

Mladoboleslavská automobilka Škoda od poloviny května na českých silnicích velmi intenzivně testuje novou karosářskou verzi rapidu. Stylové kombi se pod...

Výběr článků

Načítám