Hlavní obsah

Škoda poodhaluje Octavii ve verzi RS

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka Škoda ukazuje první tři designérské nákresy varianty RS pro čtvrtou generaci Octavie. Představí se 3. března na autosalonu ve švýcarské Ženevě, 20 let po premiéře první Octavie RS.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS čtvrté generace

Článek

Nové „ereso” už před dvěma týdny uniklo na internet, nicméně tři designové skici jsou první oficiální ukázkou.

Potvrzují, že agresivnější tvář novinka získá díky odlišným nárazníkům, velkým kolům, zadnímu spoileru a leskle černým doplňkům. Jasné také je, že se RS dočkáme ve dvou karosářských verzích, jako liftback a kombi.

Škoda neutajila podobu nové Octavie RS a Scout

AutoMoto

Čtvrtá generace Octavie se své tradiční sportovně střižené varianty dočká v Ženevě, vůbec poprvé v plug-in hybridní variantě. Jasné je, že elektrifikovaná verze bude mít 180 kW (245 koní). Pravděpodobně půjde o kombinaci přeplňovaného čtyřválce o zdvihovém objemu 1,4 litru s elektromotorem.

Dostane rovněž označení iV, které značka používá pro elektromobily a plug-in hybridy. Kompletní název tak bude Octavia RS iV.

Dále už lze jen spekulovat, nicméně se očekává, že k mání budou ještě další dvě varianty. Tedy čistě zážehový motor a také vznětová volba. Podobný směr se očekává u koncernového kolegy, nového Golfu GTE, GTI a GTD.

Foto: Škoda Auto

Škoda Octavia RS čtvrté generace v karosářské verzi liftback

Foto: Škoda Auto

Chybět na zádi nebude typický pruh z odrazového materiálu.

Reklama

Související témata:

Související články

Novou Škodu Octavia pořídíte do půl milionu

Škoda Octavia čtvrté generace už má dva týdny po premiéře první ceny. Už nyní je možné novinku objednávat. Zatím je k mání jen kombi se silnějšími motory a ve...

Výběr článků

Načítám