Hlavní obsah

Škoda neutajila podobu nové Octavie RS a Scout

Novinky, laz

Deriváty nové Škody Octavia se sice chystají na premiéru až na březnovém autosalonu ve švýcarské Ženevě, na fóru octaviaclub.cz se však objevily snímky z konfigurátoru již nyní.

Foto: octaviaclub.cz

Škoda Octavia RS čtvrté generace na uniklém snímku z konfigurátoru.

Článek

Čtvrtá generace Octavie už se prodává jako kombi i liftback, ovšem řada derivátů je teprve na cestě, podobně jako u nového Volkswagenu Golf. Již v Ženevě se pravděpodobně dočkáme varianty RS a Scout – tedy tradičně sportovně a pseudoterénně laděných verzí.

Snímky zveřejněné na fóru se jeví jako velmi autentické. Co se verze RS ve dvou karosářských variantách týče, ukazují velká dvoubarevná kola před červenými brzdovými třmeny, černou masku chladiče, agresivně tvarovanou masku a záď se dvěma výfukovými koncovkami, nápisem RS či spoilerem v případě liftbacku.

Volkswagen Golf s 333 koňmi? Uniklá fotografie láká na vrchol osmé generace

AutoMoto

O pohonném ústrojí RS můžeme stále jen spekulovat, ovšem v zákulisí se šušká něco o tom, že by mohla přijít varianta se zážehovým, vznětovým i plug-in hybridním ústrojím. Ostatně na stejné tři verze čeká také sportovní golf.

Opět i jako dobrodruh

Do boje s populárními SUV se opět pustí Octavia kombi ve verzi Scout, jejíž snímky rovněž unikly na Octavia fórum. Ve stylu dalších scoutů vidíme značné oplastování včetně lemů blatníků. Přední i zadní nárazník zdobí stříbrná lišta.

Co všechno zvládne Škoda Octavia? Rumun naložil na střechu paletu cihel

AutoMoto

Scout by měl být k mání s většinou silnějších motorových variant nové octavie a samozřejmě i s pohonem všech kol. Více ale až v Ženevě, kde autoshow začíná od 3. března.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám