Hlavní obsah

Škoda Kamiq odhaluje interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interiér Škody Kamiq je velmi podobný tomu v modelu Scala. Máme se těšit na nové povrchy palubní desky a výplní dveří, bohatou výbavu včetně vyhřívání zadních sedadel a volantu a více než desetipalcový centrální displej.

Foto: Škoda 2x

Interiér kamiqu by jeden na první pohled zaměnil se scalou.

Článek

„Škoda Kamiq je dalším modelem značky s novým konceptem interiéru,” stojí v tiskové zprávě, která doprovází právě zveřejněný obrázek vnitřku nového malého SUV Škody. Zvnějšku jsme ho zatím viděli na skicách a také s maskováním, jak jede po dálnici.

V kabině Kamiq ze všeho nejvíc připomene model Scala – automobilka hovoří o novém konceptu interiéru. Palubní desce dominuje trčící displej, kterým se ovládá infotainment. Panel klimatizace zůstává vlastní pod výdechy.

Zastáncům automobilových tradic se bude líbit také poctivá páka ruční brzdy, příznivcům novot zase displej jako přístrojový štít. Má úhlopříčku 10,25” a v základní výbavě není, je za příplatek.

Foto: Škoda

Když jedinou zveřejněnou fotku ořízneme, lze si lépe všimnout některých prvků výbavy - převodovky DSG, startování tlačítkem nebo dvouzónové automatické klimatizace.

Z jediné prozatím zveřejněné fotky se nemůžeme pořádně podívat na sedadla, ale můžeme odhadnout, že boční vedení nebude zanedbatelné. Podle Škody bude k mání i vyhřívání čelního skla, volantu a zadních sedadel, takže vyhřívání těch předních budiž samozřejmostí.

Škoda píše o nové povrchové úpravě palubní desky a dveřních výplních, která připomíná krystalickou strukturu a jež se má stát typickou i pro ostatní vozy značky. Jak skutečně působí, zjistíme na ženevském autosalonu, až se do kamiqu posadíme.

Reklama

Výběr článků

Načítám