Hlavní obsah

Škoda Fabia Combi poprvé natočená na video

Novinky, Jan Čech

Na českých dálnicích se v dnešních dnech můžete setkat se zajímavým vozidlem. Není to ani Peugeot 207 SW, ani Kia cee´d sportywagon, ale zamaskovaná nová Škoda Fabia Combi. A právě z českých dálnic přinášíme první video tohoto vozu.

Článek

Škoda Fabia Combi bude představena veřejnosti na podzimním autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. Automobil nabídne vše co nová Fabia, ale s přidanou hodnotou většího místa pro zavazadla. Z 300 l základního objemu zavazadelníku by měl objem vzrůst přibližně na 480 l. Současné kombi v tomto směru nabízí 426 l. Samozřejmostí bude i možnost sklápění sedadel v poměru 60:40.

Kombi bude mít techniku shodnou se současným hatchbackem. Nápravy jsou tedy převzaty z odcházející verze a měly by být pouze přizpůsobeny jinému rozložení hmot.

Motoricky se také neočekává žádná změna. V nabídce pravděpodobně bude opět chybět slabší tříválec s objemem 1,2 l a výkonem 44 kW. Silnější verze (51 kW) však pravděpodobně v podeji bude. Asi opět nejprodávanější bude zážehová čtrnáctistovka v benzínové verzi (63 kW) i se vznětovým systémem spalování (51 nebo 59 kW). Tyto motory doplní varianty 1.6 16V a 1.9 TDI (obě 77 kW).

Ceny zatím nejsou

Škoda Auto zatím svůj nový vůz pečlivě tají. Na silnicích jej tak potkáte jen v maskované podobě, která má připomínat Peugeot 207 SW či Kiu cee´d sportywagon. Samolepka zakrývá celý zadní sloupek, který nebude tak široký, jak by se mohlo zdát. Nemaskovaný je však zadní nárazník, jehož design by mohl opticky pomoci největšímu vzhledovému prohřešku nové fabie - poměru šířky a výšky vozu.

:. Na tomto obrázku je dobře vidět hodně nízký práh nakládací hrany. Ten by mohl přispět i k optickému rozšíření jinak velmi vysoké a úzké karoserie. (Foto: Novinky. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti.)

Cena vozu zatím stejně jako technické údaje známa není. Škoda Fabia hatchback začíná s cenou na 249 900 Kč, ale za motor, který se asi do vozu nedostane. Agregát 1.2 12V (51 kW) stojí 282 900 Kč, kombi si k této ceně přidá odhadem 20 000 Kč.

Jako další novinka mladoboleslavské automobilky by se měla začátkem příštího roku objevit nová Škoda Superb.

Honba začíná

První snímky jsou už tedy na světě a nyní jistě začne honba po snímcích nezakrytého kombíku, stejně jak to bylo u hatchbacku. Tehdy si stěžovali technici z Česany, že nemůžou vyjet v kteroukoli denní či noční dobu, aby nebylo po chodnících a v automobilech připraveno alespoň pět lidí s nastartovanými fotoaparáty v mobilech.

I my jsme vám tehdy přinesli první fotografie z nočního provozu [celá zpráva], první vůz z testovacího provozu zachycený na video [celá zpráva] či nazakrytou fabii [celá zpráva].

Nyní čekáme, že podobně na tom bude i verze Combi. Její první fotografie už dávno zachytily špionážní fotografové při testování za polárním kruhem. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Nástupce Fabie Combi odhalen

Dva motoristické časopisy z portfolia vydavatelství Axel Springer tento týden přinesly první snímky nové Škody Fabia Combi. Fotografie ještě nejsou oficiální,...

Nová Škoda Fabia vyfocena ze všech stran

Nástupce současného modelu Škoda Fabia se už pilně testuje a v českých městech se v noci prohání už dost maskovaných vozů. Jako houby po dešti se tak množí...

Výběr článků

Načítám