Hlavní obsah

Skicy nového Ferrari 2+2

PRAHA/MARRANELO

Ferrari, automobilka jejímuž výrobnímu programu dominují dvoumístné sportovní vozy, v pondělí představila první skicy nového vozu. Tradičně poutavý design, za který nenese odpovědnost nikdo jiný než studio Pininfarina, však není tím hlavním, co je na novém sporťáku od Ferrari zajímavé.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto

Článek

Sportovní vůz, jehož ladné křivky můžeme zatím sledovat pouze na nákresech, je totiž určen, jak již jeho pracovní název Ferrari 2+2 napovídá, milovníkům jízdy ve čtyřech. Nový automobil má být představen na severoamerickém mezinárodním autosalónu v Detroitu na počátku roku 2004.

Co se bude skrývat pod kapotou, nebylo prozatím z oficiální zdrojů oznámeno. Podle serveru wheels.co.za by však tato novinka měla nahradit sportovní model 456 a tudíž se dá předpokládat, že by Ferrari 2+2 mohl být osazen některou z pohonných jednotek, které využívala 456.

Sever s odkazem na své zdroje uvádí, že by to mohly být dvanáctiválce o objemu 5,5 a 6,0 litru, které vyvinou výkon kolem 375 kW a hranice maximální rychlosti se pohybuje mírně nad 300 km/hod. Model by měl údajně získat označení 460.

V tuto chvíli nezbývá než čekat na leden příštího roku, kdy nový vůz spatří světlo světa. Brány autosalónu v Detroitu se otevřou již 4. ledna pro novináře a odbornou veřejnost. Pátek 9. ledna je již tradičně věnován charitativním účelům. Veřejnost se pak na novinky z automobilového průmyslu může přijít podívat od 10. do 19. ledna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám