Hlavní obsah

Šílený dračí démon: Ajlani Drakuma chce být jako Pagani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dubajském autosalonu se světu představila žhavá novinka, exotické „hyper auto” od firmy Ajlani Motors s mystickým názvem Drakuma. Vůz má mít 1200 koňských sil, ale zatím se jedná o pouhý prototyp.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ajlani Drakuma na autosalonu v DubajiVideo: AP

 
Článek

Trh s ultra drahými, rychlými a nesmyslně silnými automobily každým rokem expanduje a přidávají se další a další výrobci z různých zemí světa. Jeden takový teď prezentoval svůj výtvor na autoshow v Dubaji a nutno říct, že to je hodně zajímavá podívaná.

Firma Ajlani Motors, která pochází ze Spojených arabských emirátů, pět let pracovala na svém prvním hypersportu, a právě ho představila na autosalonu ve své domovině. Nese název Drakuma a pod kapotou by jednou měl mít vidlicový osmiválec s dvěma turbodmychadly. Výkon má být 1200 koňských sil. Zatím je to ale pouze hudba budoucnosti, extravagantní vozidlo je prototypem.

Silničáři jsou prý na zimu připraveni lépe než loni

AutoMoto

Představitelé firmy Ajlani věří, že jejich automobil zákazníkům připomene mystického draka. „Naším hlavním cílem je duše draka, odlišný design,“ přiblížil zakladatel Bashr Ajlani. Řekl také, že jeho velkým idolem je Horacio Pagani. Po jeho vzoru chce každému vozidlu z jeho dílen věnovat maximální péči, a proto vznikne pouze 99 kusů Drakumy.

Aljani tvrdí, že bude poháněna výhradně zmíněným spalovacím motorem, jak se na správného draka sluší a patří. V budoucnu ale jistě přijde i na elektromobil. „To pak bude bleskový drak,“ plánuje.

Nové nejrychlejší auto světa? Aspark Owl slibuje drtivé zrychlení

AutoMoto

Ti, kteří už měli možnost Ajlani spatřit, tvrdí, že se designéři automobilu výrazně inspirovali u italského Lamborghini, naopak výrobou a zpracováním právě u Pagani. A upřímně řečeno, to by nebyla špatná kombinace. Zatím však není vůbec jasné, kolik automobil bude stát a kdy bude představen produkční model.

Reklama

Související články

Auto roku 2020 v ČR už má finalisty

Autem roku 2020 v České republice bude jeden z šesti vybraných modelů. Svého favorita si najdou příznivci crossoverů, malých hatchbacků, drsných offroadů...

Výběr článků

Načítám