Hlavní obsah

Sedačky z aut místo křesel, za inovací na fotbalových stadiónech stál jednoduchý problém

Jistě jste si toho všimli - zatímco na běžných tribunách fotbalových stadiónů jsou přinejlepším jednoduché plastové sedačky, fotbalisté na svých lavičkách sedí v něčem, co připomíná sedadla ze sportovních aut. A přitom to celé začalo vlastně náhodou.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté na lavičce, kterou tvoří sedačky do auta.

Článek

„Tenhle příběh začal v 90. letech,” uvedl Tilman Schaefer, zástupce firmy Recaro, pro web Jalopnik. V té době byl majitel této firmy, proslulé výrobou sedaček do aut, členem představenstva německého klubu FC Kaiserslautern.

Manažera týmu Kallima Feldkampa dlouhodobě bolela záda a Schaefera napadlo, že by kolegovi mohla jeho problémy alespoň částečně odstranit lepší sedačka, na které hodiny seděl během fotbalových utkání. Věnoval mu proto sedačku ze sportovního auta, umístěnou hned vedle „střídačky”.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté na lavičce, poskládané ze sedaček do auta

Sedačka se zalíbila i ostatním hráčům. Takže nedlouho poté byla celá střídačka na domácím stadionu tvořena těmito sedačkami.

„Další týmy to nadchlo a také si objednaly takové lavičky. Další výrobci sedadel, včetně např. těch leteckých, následovali a začali dodávat sedačky týmům, které sponzorovali,” uvedl Schaefer.

Dnes sedí na lavičkách této firmy více než 70 špičkových fotbalových týmů, včetně Realu Madrid nebo Borussie Dortmund. Podle mluvčího jsou sedačky často rovněž vybaveny vyhříváním pro zimní zápasy.

Reklama

Výběr článků

Načítám