Hlavní obsah

Seat poodhaluje nový Leon. Záď dostane spojené svítilny

Novinky, laz

Seat přesně dva týdny před premiérou poodhaluje záď nového modelu. Automobilka zároveň potvrzuje, že novinka stojí na modulární platformě MQB Evo a vyrábět se bude ve Španělsku i ve verzi kombi.

Foto: Seat

Záď nového Leonu

Článek

I přesto, jak moc Seat pod vedením odcházejícího Luky de Mea vsadil na ofenzivu populárních SUV, hatchback Leon zůstává jádrem nabídky Katalánců.

Před premiérou, která se uskuteční 28. ledna, si značka poodhalování fázuje. Po hře se světlem nebo náznaku závodní verze TCR vidíme detailnější pohled na záď. Zaujme spojenými svítilnami LED, ale také agresivními tvary a novým nápisem pod logem.

Foto: Seat

Ambientní osvětlení nového Leonu

Leon tak následuje dva hlavní trendy v automobilovém designu současnosti - tedy spojit svítilny buď LED páskem nebo chromovou linkou a nápis automobilky či modelu přemístit doprostřed.

Cupra upraví nový leon ještě letos, nejspíš půjde o plug-in hybrid

AutoMoto

Ve španělském Martorellu se bude Leon ve svém čtvrtém vydání vyrábět ve dvou karosářských variantách, jako pětidveřový hatchback i kombi. Založen bude na platformě MQB Evo a za přímé příbuzné tradičně považujme nový Volkswagen Golf a Škodu Octavia.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám