Hlavní obsah

Seat bude mít celou řadu SUV, Leon SC Cross Sport to ale nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Frankfurtu nad Mohanem představil Seat koncept Leon SC Cross Sport. Tohle elegantní třídveřové SUV ale nebude jedním z ohlášených terénních modelů.

Foto: Seat

Seat Leon SC Cross Sport

Článek

V roce 2014 se Seat dostal opět do zisku, a tak mu otrnulo. V plánech je hned několik SUV a crossoverů. Prvním z nich bude i velké SUV na bázi konceptu 20V20, které se bude vyrábět v České republice.

Ale co dál? Seat slibuje dost, ale zatím nevíme nic. Takže jistým příslibem byl koncept z Frankfurtu Leon SC Cross Sport. Efektní třídveřové SUV vyniklo svou dynamickou karoserií. Ale bohužel, tohle vozidlo se do výroby nedostane.

Jak potvrdili představitelé značky, byla to jen designérská olympiáda a do série se nikdy nedostane. Jen prý chtěli ukázat, že i SUV dokáže vzbudit emoce.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat 20V20

Takže, co bude další SUV? Hovoří se vlastně o autech na bázi výrobních řad – půjde o Leon, ale nebude třídveřový. Stejně tak se postaví i crossover na bázi Seatu Ibiza. Nechme se překvapit.

Foto: Seat

Seat Leon SC Cross Sport

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám