Hlavní obsah

Saab se svou novinkou vstupuje do rodiny SUV

Na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu v New Yorku se představilo historicky první SUV od automobilky Saab. Model s označením 9-7X je určen přednostně pro americký trh, kde by se měl začít prodávat v první čtvrtině roku 2005. Jestli dorazí i na starý kontinent je zatím ve hvězdách.

Foto: Dominik Bachůrek

Děkovačka po premiéře Devíti měsíců.

Článek

Designově je Saab 9-7X originální a na silnici jej rozhodně nepřehlédnete. Klasická je čelní maska složená ze tří částí a také zakřivený zadní D-sloupek. Zadní poloprůhledné svítilny disponují třírozměrným efektem.

Interiér byl vytvořen ve stylu letadlového kokpitu, když jednotlivé ovládací prvky jsou orientovány tak, aby se nejlépe ovládaly z pozice řidiče.

Saab 9-7X bude dodáván ve dvou variantách lišících se prakticky jen instalovaným motorem. Slabší verze se 4.2 litrovým šestiválcem s točivým momentem 372 Nm dává výkon 205 kW (275 koní). Výkonnější osmiválec o objemu 5.3 litru dává výkon 224 kW (300 koní), když maximální točivý moment dosahuje 447 Nm.

Velkou předností bude pravděpodobně i variabilní zavazadlový prostor, jehož objem jen v základní úpravě činí 1161 litrů a při sklopení zadních sedadel dokonce 2268 litrů.

Zmíněná zadní sedadla jsou rozdělena v poměru 60:40 a tento poměr je standardní a neměnný pro všechny modely 9-7X. To vše se "pohybuje" na 18ti palcových litých hliníkových kolech.

Reklama

Související témata:

Související články

Lexus v New Yorku odhalí novou studii

Automobilka Lexus připravila na nadcházející dubnový autosalón v New Yorku novou studii. Nové sportovní kupé se světu oficiálně představí 8. dubna, kdy budou...

Modernizovaný X-Trail přijíždí

Od svého nástupu do prodeje v roce 2001 se Nissan X-Trail úspěšně zavedl jako nejvýkonnější vůz svého tržního segmentu v Evropě a současně jako jeden...

Výběr článků

Načítám