Hlavní obsah

Saab oslavuje, nabídne kabriolet 9-3 v oranžové edici

Novinky, Martin Žemlička

Švédská automobilka Saab slaví rok od převzetí holandským Spykerem a tak k oslavě přichystala limitovanou edici kabrioletu 9-3. Vyrobí se celkem 366 kusů. Saab letos slaví také 25 let od zahájení výroby kabrioletů.

Článek

Speciální edice modelu 9-3 Cabriolet se liší především díky nové oranžové metalické barvě (Amber Orange). Každý model má pořadové číslo vyleptané do zadních bočních oken.

Limitovaná edice se odlišuje také pětipaprskovými koly z lehkých slitin o rozměru 18 palců, uvnitř vozu se také objevuje oranžová – například na sedadlech, volantu nebo na krytu přihrádky před sedadlem spolujezdce.

Přístrojová deska, madlo ruční brzdy, kryt kulisy řazení a dveřní madla jsou čalouněná kůží s povrchovou úpravou imitující uhlíková vlákna.

O pohon se může starat vznětový motor – devatenáctistovka s dvojitým přeplňováním a výkonem 180 koní. Druhou možností je zážehový přeplňovaný čtyřválcový dvoulitr s výkonem 223 koní. V nabídce je i verze s možností spalovat benzín a zároveň palivo E85.

Všechny motorizace budou nabízeny s manuální nebo automatickou převodovkou; v obou případech jde o šestistupňové skříně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám