Hlavní obsah

Saab je v klinické smrti, majitelé intenzivně shánějí peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlastník švédské automobilky Saab, nizozemský Spyker Cars, vykázal za první čtvrtletí ztrátu 76,3 miliónu eur (1,8 miliardy korun). Automobilka se nyní snaží sehnat peníze od akcionářů a čínských automobilek. Saab od 6. dubna nevyrábí.

Článek

Spyker se snaží sehnat hotovost, aby mohl obnovit švédskou výrobu. Podnik neměl na to, aby platil dodavatelům Saabu a 6. dubna musel svou produkci aut zastavit. Spyker uvedl, že zatím není jasné, jak se přerušení výroby v Saabu a problémy s financováním odrazí v jeho číslech za celý rok. "V současnosti je nejasné, jaké budou důsledky výpadků ve výrobě a problémů s financováním pro celoroční výhled," řekl generální ředitel Spykeru Victor Muller.

Švédské úřady schválily žádost ruského podnikatele Vladimira Antonova, aby se mohl stát akcionářem společnosti Spyker. Firma navíc podle zdroje agentury Reuters jedná s čínskými automobilkami Great Wall Motor, China Youngman Automobile Group a Jiangsu Yueda Group o možné investici.

Reklama

Související články

Saab začal vyrábět model 9-4X

Švédský automobilový výrobce Saab začal ve své mexické továrně vyrábět crossover 9-4X. Novinka se na evropský trh dostane v srpnu, prodejní cena zatím nebyla...

Výběr článků

Načítám