Hlavní obsah

Saab bude nejspíš využívat díly od BMW

BMW bude dodávat technologii a součástky švédskému Saabu. Uvedla to nizozemská společnost NOS, podle které má tento krok pomoci vrátit švédskou automobilku zpět k zisku. Majitel Saabu, automobilka Spyker Car NV, jednání s BMW potvrdila. Dohoda však zatím podle Spykeru nebyla uzavřena, firma se odmítla vyjádřit k dalším detailům.

Článek

NOS s odvoláním na zdroje z automobilek uvedl, že BMW by měla dodávat pro některé modely Saabu motory. Saab se chce rovněž zaměřit na výrobu menších aut a využít k tomu technologii BMW. Dohoda má být podepsána ve středu.

Spyker koupil ztrátový Saab v letošním roce od americké General Motors. Spyker plánuje dostat Saab zpět k zisku do roku 2012. Samotná nizozemská firma však od uvedení svých akcií na burzu v roce 2004 nevykázala zisk.

Řada odborníků se ke spojení podniků Spyker a Saab staví skepticky. Saab vyrábí automobily od roku 1949 a součástí GM se stal v roce 1989, od té doby je však téměř nepřetržitě ztrátový. Dohoda o prodeji zachránila švédskou značku před postupným ukončením činnosti, o kterém rozhodla GM koncem loňského roku.

Reklama

Související témata:

Související články

Saab 9-5 se po 12 letech dočkal nástupce

Švédská automobilka chystá do Frankfurtu nový model 9-5, automobil střední třídy. Nová generace "devět-pětky" se představuje po dlouhých 12 letech, což je...

Výběr článků

Načítám