Hlavní obsah

Rusové staví cybertruck ze starého UAZu

Samozřejmě, že to je replika, nikoliv skutečná Tesla Cybertruck - ta se z ruského offroadu opravdu nestaví. Ale nelze upřít, že napodobenina konceptu vypadá opravdu působivě.

Foto: Tesla

Takto vypadá skutečná Tesla Cybertruck.

Článek

Neexistuje snad na světě jiného předprodukčního konceptu, který by byl tak často napodobován, jako Tesla Cybertruck. A ruský kanál Garage 54 na YouTube se též rozhodl předvést. Repliku založil na UAZu-469, ruském offroadu konstrukčně z roku 1971.

Konkrétní UAZ-469, jak ukazuje první video, není hostem Garage 54 poprvé. V minulosti ho zalili do betonu a zkoušeli, jestli bude i tak jezdit. Jezdil. Od té doby ale stál bez hnutí - a nyní došel nového užitku. V prvním, starším videu jsou vidět začátky práce na replice cybertrucku.

Na druhém videu už auto dostalo vlastní karoserii. Tvoří ji ocelové profily, na které byly přivařeny 2mm pláty a osazena plexisklová okna. Žebřinový rám, na kterém vůz stojí, musel být prodloužen, stejně jako kardanová hřídel.

Rus zařadil zpátečku za jízdy. Destrukce je až nečekaně velká

AutoMoto

Stroj se hýbe vlastní silou; zatím tedy jen vyjel ven z garáže, ale jezdí, a to je důležité. Ruským kreativcům zbývá dořešit elektroinstalaci, zejména tedy světla, a dveře. Pak budou moci vyrazit na projížďku.

Rus si postavil vlastní Teslu Cybertruck. Neznalé může zmást

AutoMoto

Kuriozní je, že tohle nebude první ruská replika cybertrucku. Již koncem loňského roku jsme tu měli jednu, zachycenou ve městě Chimki. Ta ale velmi pravděpodobně stála na nějakém obyčejném osobním autě, nikoliv na offroadu, který je skutečnému konceptu pojetím trochu blíž.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám