Hlavní obsah

Ruský Aurus pracuje na velkém SUV, bylo zachyceno jen s lehkým maskováním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Značka Aurus již představila svou vlajkovou loď Senat, ovšem v nabídce bude mimo jiné i SUV Komendant. Ten se fotografům podařilo zachytit na náklaďáku ve Skandinávii. A byl maskovaný jen lehce. Snaha o podobnost s jistou britskou značkou je očividná.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Jméno „Aurus” je složenina z „aurum”, latinského výrazu pro zlato, a „rus” jako Rusko. (Foto masky Aurusu Senat z ženevského autosalonu 2019)

Článek

Ruská snaha o konkurenci značce Rolls-Royce nekončí u limuzíny Senat. Jedním z dalších aut v nabídce má být SUV se jménem Komendant, tedy Velitel. Dosud jsme ho však neměli možnost vidět - až do nynějška.

Fotografie vznikly údajně ve Skandinávii. Na náklaďáku je kromě maskovaného Komendantu taky bílý Senat, který jsme detailně prozkoumali na loňském ženevském autosalonu.

Ženeva 2019: Ruský Aurus Senat zblízka nenadchne

AutoMoto

Maskování Komendantu je pečlivé, ale není příliš „tlusté”, takže nějaké základní tvary z něj můžeme vyčíst. Třeba to, že příď není úplně nepodobná Rollsu Cullinan, nebo že oba páry bočních dveří se otvírají po směru jízdy.

Komendant má stát na stejné platformě jako Senat, což napovídá, že pod kapotou bude také 4,4l benzínový osmiválec s elektrickou dopomocí. Jeho výkon je 598 koní a točivý moment 880 N.m.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám