Hlavní obsah

Rolls-Royce připravuje malou limuzínu

Novinky,

Britská automobilka Rolls-Royce začala vyvíjet vůz, který by byl menší než je současný model Phantom. Ten by měl nabídnout prostor ve velikosti Mercedesů třídy S, ale opět s vysokou laťkou komfortu.

Článek

Rolls-Royce vidí velký nedostatek v tom, že na jeho modely Phantom dosáhnou jen ti opravdu nejbohatší. Cena jednoho vozu 330 000 euro (cca 8 400 000 Kč) je příliš vysoká na to, aby si mohli The Flying Lady na přední kapotě pořídit i méně majetní zákazníci. Navíc se nyní připravuje i menší Maybach, britská automobilka tak nesmí zaspat.

Šéf britské automobilky Ian Robertson se vyjádřil, že nový vůz by měl být na trhu do čtyř let a jeho cena by se měla pohybovat pravděpodobně o 100 000 euro (asi 2,8 miliónu korun) níž. Vůz by měl sdílet některé součásti z připravovaným novým BMW sedmičkové řady, který by měl mít premiéru v té samé době.

Reklama

Související témata:

Související články

Rolls-Royce slaví sto let

Je to přesně sto let, co silnice brázdí luxusní značka Rolls-Royce. Automobily se za tu dobu staly synonymem exkluzivity a komfortu. Všem, kteří vidí...

Prodloužený Rolls i do Evropy

Značka Rolls-Royce, nejznámější automobilka vyrábějící luxusní sedany a limuzíny, představila nedávno model Phantom v prodlouženém provedení. Bohužel zatím...

Výběr článků

Načítám