Hlavní obsah

Rolls-Royce představil kolekci Adamas. Soška na kapotě je z karbonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rollsy Wraith a Dawn v edici „Black Badge Adamas” hrdě ukazují karbon a diamanty v souladu s rebelskou duší Black Badge, a to i v sošce Spirit of Ecstasy. Na uhlík a diamanty odkazuje i prosvětlení stropnice. Celkem bude v této kolekci vyrobeno jen 70 aut.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Black Badge Wraith Adamas

Článek

Pokud nesdílíte názor, že Rolls-Royce má být luxusní, a nikoliv sportovní, můžete si objednat verzi Black Badge, která se ke sportovnosti lehce přiklání, aniž by ztratila cokoli ze špičkového luxusu. Právě v této verzi jsme vloni testovali Wraith a Ghost. [celá zpráva]

Pokud k náznakům sportovnosti nutně potřebujete karbon, je tu pro vás novinka jménem Black Badge Adamas. Viditelný karbon na Rollsu je věc nevídaná a kolekce Adamas jde s posouváním hranic ještě dál – z karbonu vyrábí sošku na kapotě, pojmenovanou Spirit of Ecstasy.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Black Badge Adamas

Výroba jedné sošky zabere 68 hodin. Je frézována z 294 vrstev karbonu určeného původně pro letecký průmysl. Stojí na základně vyrobené z titanu, která nese nápis Black Badge Adamas.

Adamas znamená „nespoutatelný”, „nepřemožitelný” a také „diamant”. A proto v kabině najdete hodiny, jejichž součástí je znak nekonečna posázený celkem osmaosmdesáti diamanty „vypěstovanými” v laboratoři.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Black Badge Adamas

Za zmínku také stojí strop, do nějž bylo pomocí optických vláken rozmístěno celkem 1340 světýlek. A to konkrétně tak, aby zformovalo „molekulární strukturu uhlíku, jak se stává diamantem”, dozvídáme se od automobilky.

V kolekci Black Badge Adamas si můžete koupit buď model Dawn, anebo Wraith. Ovšem máte-li zájem, pospěšte si – vozů Black Badge Dawn Adamas, jak se přesně jmenují, vznikne jen třicet kusů. Wraithů v této edici bude vyrobeno čtyřicet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám