Hlavní obsah

Rolls-Royce Phantom nově nabízí absolutní soukromí

Novinky, fra

V Číně dnes Rolls-Royce prodá nejvíc vozů. A tak zde představil i další kousek do výbavy pro vozy Phantom. Jde o novou přepážku, která zaručí absolutní soukromí pro cestující na zadních sedadlech.

Foto: Rolls-Royce (4x)

Nová přepážka pro jednadvacáté století

Článek

Tahle přepážka se jmenuje Privacy Suite a bude nabízena zákazníků s vozidly s prodlouženým rozvorem. Mezi řidičem a prostorem pro cestující je prosklená přepážka. Sklo je ovšem zvláštní – má elektrochromatické zatmívání. To znamená, že zmáčknutím jediného tlačítka se z průhledného skla stane mléčně bílé.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom s prodlouženým prostorem může mít novou přepážku Privacy Suite

Foto: Rolls-Royce

V průhledném stavu je to obyčejné sklo

Navíc přepážka je zcela odhlučněna, takže by ani na jednu stranu nemělo být slyšet vůbec nic. Přesto je zde dokonce i elektronický systém rušení zvuků, které z obou částí kabiny vycházejí. Pokud chce majitel zezadu mluvit s řidičem, má okamžité spojení vnitřním telekomunikačním zařízením. Pokud ale chce řidič zavolat majiteli, bude hovor vyzvánět a majitel jej může odmítnout.

Pokud by bylo zapotřebí předat nějaké dokumenty z předního místa na zadní, pak je tu speciální otvor. Samozřejmě, že ho může otevřít pouze ten, kdo sedí vzadu. Prostor, kudy se věci prostrkávají pak je osvětlen, aby bylo vidět, co je podáváno, a jestli to není třeba zbraň.

Foto: Rolls-Royce

Jsou zde i dva displeje

Součástí přepážky jsou i dva dvanáctipalcové monitory, na které se dají zrcadlit mobilní zařízení nebo se skrz ně může ovládat multimediální zařízení vozu.

Určitě se ptáte na cenu této výbavy. Samozřejmě že ji firma nezveřejňuje, stejně jako ceny svých vozů. Potencionální zákazníky tyhle informace až tolik nezajímají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám