Hlavní obsah

Rolls-Royce Cullinan může být pořádně temný

Novinky, fra

Už v dubnu minulého roku představila značka Rolls-Royce speciální edici Black Badge pro kupé a kabriolet Wraith a Dawn a později i pro sedan Ghost. Teď se extrémně hluboká černá dostala i do velkého a nejluxusnějšího SUV světa Cullinan.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Cullinan Black Badge

Článek

Ručně nanášený a leštěný temně černý lak zakrývá dokonce i přední masku nebo pozadí světlometů. Ano, i maska chladiče nebo soška Spirit of Ectasy jsou temně černé. Ale není to tak úplně lak.

Jde o speciální černý chrom. Stříbrné jsou na voze jen části kol, které mají průměr 22 palců a hlavně jsou zcela originální. Nenajdete je u žádného jiného modelu ani v doplňkové výbavě. Černou karoserii pak atakují dva další jiné tóny – červené třmeny brzd a žluté linky na bocích.

Stejná černo-žlutá kombinace pak je v interiéru. Zde je ale navíc i obložení ze speciálního 3D karbonu. Je to materiál se speciálním typem skládání, takže vytváří trojrozměrný pocit. Samozřejmě nesmí chybět ani hvězdné nebe nad hlavou, agresivnější madlo řadicí páky nebo sportovní pedály. Všechno završuje typický znak pro tuto řadu Black Badge – podtržená ležatá osmička. Je například vyšita na sedadlech.

Nepochopený, nebo nepochopitelný? Test Rolls-Royce Cullinan

AutoMoto

Pod kapotou je posílený vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,75 litru, který má nově 447 kW (600 koní) a točivý moment 900 N.m. Zajímavostí je na páčce možnost volby LOW, což není žádná volba převodovky, ale trochu víc hrdelního zvuku od výfuku.

Cena vozu začíná v přepočtu na přibližně 7,5 milionech korunách.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Rolls-Royce Dawn: Bezhlavý princ

Kdybyste chtěli definovat pojem kabriolet, právě se na takový exemplární příklad díváte. Vznešenému segmentu nejen cenou, ale i svou nevtíravou elegancí...

Výběr článků

Načítám