Hlavní obsah

Rinspeed UC - nový koncept s joystickem místo volantu

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ženevě se představí koncept Rinspeed UC. Švýcarská společnost Rinspeed je tradičním "dodavatelem" více či méně bláznivých koncepčních vozidel, jež debutují právě v Ženevě.

Článek

Dvoumístný mini automobil s délkou pouhých 2,6 metru působí jako kříženec Fiatu 500 a Toyoty iQ. Rinspeed UC je poháněn elektromotorem s největším točivým momentem 130 Nm, jede rychlostí až 120 km/h a na jedno nabití li-ion akumulátorů ujede 105 kilometrů.

Zajímavostí je, že UC nemá klasický volant, ale ovládá se joystickem – podle autora projektu je to prý přesnější způsob. Navíc, joystick může ovládat kterýkoliv z dvojce předních cestujících.

Vzhledem k malému dojezdu koncepčního vozu Rinspeed UC řešil jeho tvůrce Frank M. Rinderknecht dobíjení. K dispozici by měly být mobilní dobíjecí stanice stejně jako meziměstské vlaky, jenž by automobil odvezly na požadované místo a zároveň jeho baterii dobíjely.

Reklama

Související články

Pouštní dravec jménem Rinspeed Bedouin

Letošní ročník ženevského autosalonu je dávno minulostí a automobilky a designerská studia se již připravují na příští ročník. Ani tentokrát se na domácím...

Forester a la Rinspeed

Čas od času si švýcarská firma Rinspeed, známá svými automobilovými kreacemi, vezme pod drobnohled některý ze sériových modelů a patřičně ho vyšperkuje....

Rinspeed Splash: sportovní obojživelník

Švýcarská "továrna snů", Rinspeed Inc., zhmotnila tajné přání mnoha automobilových nadšenců, když oznámila projekt obojživelného sportovního vozu Rinspeed...

Výběr článků

Načítám