Hlavní obsah

Rinspeed sQuba: zvednout periskop

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frank M. Rinderknecht splní snad každé přání automobilového fanouška. Stačí mít dostatek peněz a přijít do jeho firmy Rinspeed a třeba se dočkáte auta s vodotryskem na střeše. Proč by ne. Vždyť v Ženevě bude představený vůz, který bude fungovat i jako ponorka.

Foto: Rinspeed, Novinky

Rinspeed sQuba

Článek

Není to legrace ani sen. Je to skutečnost a společnost Rinspeed zaručuje, že tento výtvor se bude moci ponořit až do hloubky deseti metrů.

Pohon vozu musel být vyřešen elektromotorem, protože klasický spalovací by pod vodou bez přísunu vzduchu pracovat nemohl. Elektřina tak roztáčí na souši zadní kola, pod vodou dvě malé řídící trysky a dvě vrtule. Vůz bude mít na palubě kyslíkové bomby, jenž budou dodávat vzduch pro dva pasažéry v interiéru.

Rinspeed sQuba foto: Novinky/Rinspeed

Rinderknecht všem těm, kteří nevěří jeho projektu, vzkazuje. „sQuba symbolizuje všechny naše nesplněné klukovské sny, které byly odchovány třeba na Jamesi Bondovi a filmu Agent, který mne miloval.“ Právě v tomto filmu se totiž objevil Lotus Esprit Submarine, který nadchl nejednoho malého diváka.

Reklama

Související články

Rekordní jízda automobilu po vodě

Frank Rinderknecht je šéfem jedné z nejznámější designerské a automobilové firmy Rinspeed. Sám majitel se rozhodl pokořit rekord a vydal se na svém tři roky...

2x Rinspeed Porsche

Frank M. Rinderknecht je jméno, které má ve světě automobilů patřičný zvuk. Těm, kteří jej neznají, jistě osvěží paměť jméno firmy, kterou vede - Rinspeed....

Výběr článků

Načítám