Hlavní obsah

Renault zmodernizoval Megane i ve formě GrandCoupé. Novým základem je tříválec

Novinky, Milan Lažanský

Renault Megane se zatím po faceliftu ukázal jako hatchback a kombi. Modernizace však potkala i sedan s obchodním označením GranCoupé.

Foto: Renault

Renault Megane GrandCoupé po faceliftu

Článek

Už když v roce 2016 dorazil Renault Megane ve formě GranCoupé, bylo jasné, že se soustředí především na trhy střední a východní Evropy. Vyrábí se v turecké Burse, na rozdíl od hatchbacku a kombi vyráběných ve Valencii. Všechny tyto náležitosti vysvětlují, proč se facelift třetí karosářské varianty představuje s malým zpožděním a samostatně.

Foto: Renault

Renault Megane GrandCoupé po faceliftu

Foto: Renault

Renault Megane GrandCoupé před faceliftem

Vizuálně pokračuje ve šlépějích již zmodernizovaných meganů. Přepracovány jsou nárazníky a světlomety, zadní svítilny mají odlišnou grafiku. Jiný design mají i kola, která mohou mít až 18 palců.

Uvnitř najdete nový digitální přístrojový štít s úhlopříčkou 7 nebo 10,2 palce. Inovovaný je rovněž středový infotainment Easy Link, se kterým vizuálních změn doznal celý středový panel. V nabídce je i více asistenčních systémů včetně vylepšeného adaptivního tempomatu.

Renault Megane dostal facelift. Změny se dotkly hlavně motorů

AutoMoto

Novinkou pod kapotou je litrový přeplňovaný tříválec. Jednotka 1,0 TCe má výkon 85 kW, 114 koní. Je náhradou za přeplňovanou třináctistovku o stejném výkonu. Silnější verze 1,3 TCe však zůstává s výkonem 103 kW, 140 koní. Jediný diesel v nabídce, 1,5 Blue dCi, nabídne výkon 85 kW, 115 koní. Dva výkonnější agregáty lze kombinovat s manuální i dvouspojkovou převodovkou.

Nové ceny a datum příchodu na český trh zatím Renault neuvádí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám